The job whisperer 

In deze podcast serie spreken we inspirerende vrouwen en zetten vrouwelijk talent in het zonnetje. Met het doel kennis en ervaringen te delen en elkaar te inspireren. 

De VVAO is het enige landelijke netwerk voor hoogopgeleide vrouwen en Nurser Dilekci is de gastvrouw.

Baanklevers, ze zitten vrijwillig vast in hun gouden kooi

Een pagina breed artikel in Dagblad de Gooi- en Eemlander en o.a. Noord-Hollands Dagblad, De Limburger en Haarlems Dagblad. 

Schreef Yvonne Hulsbos, in het katern ‘Elke dag Wijzer', een mooi artikel over vastzitten in een gouden kooi, oftewel ‘Opgesloten’ zitten in je baan.

Lees hier het interview

Ben jij gelukkig in je baan?

Interview in 'De Psycholoog', vanuit het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Naar aanleiding van de keynote tijdens het jaarcongres 2023.

Lees hier het interview

Opgesloten in je baan. Hoe komen mensen in beweging?

In gesprek met Sander van Gelderen van Effectory en Glenn van der Burg  

Luister hier naar de podcast

Hoe vastzitten in een baan de kans op een burn-out vergroot

In gesprek met Estrella en Jordy van Toor van FullCharge. 

Luister hier deze interessante podcast! 

Tilburg University Magazine

Publiceerde in een editie over de arbeidsmarkt en talentontwikkeling een reeks 'tips' voor werkgevers en werknemers wanneer het gaat om 'opgesloten zitten in de baan'.

Lees hier het artikel uit handen van Marie Roelofs en Femke Trommels, Mei 2023.

NVP Magazine - voor HR Professionals

Ontevreden zittenblijvers: een groep medewerkers die niet (meer) tevreden is, maar ook niet in beweging komt. Merel Feenstra-Verschure wijdde haar promotieonderzoek eraan. Uit haar studies blijkt dat dit niet goed is voor de werknemer en ook niet voor de organisatie. Maar hoe herken je ontevreden medewerkers in jouw organisaties. Of beter: hoe voorkom je ontevredenen? “HR moet weer meer terug naar de kern.”

Lees hier het interessante artikel dat Pieter Pulleman schreef, oktober April 2023.

Je geld en/of je leven - Podcast

In gesprek met ondernemer Michiel van Vugt van NNEK Vermogensopbouw over het vastzitten in je baan en wat de sleutel elementen zijn binnen organisaties. Maart 2023.

Is de werkvloer asocialer geworden?

"Ben jij al aan quiet quitten of ‘ghost’ jij sommige collega’s? De werkplek lijkt anno 2023 een stuk onvriendelijker te zijn geworden. Maar is dat zo?"


In dit artikel ging ik in gesprek met Hans Klis over hoe het er op dit moment aan toe gaat op de werkvloer. Maart 2023.

Te gast bij 'Spraakmakers' NPO Radio 1  

Jobhoppen populair: 'Werkgevers zien meer en meer dat ze beter hun best moeten doen'. Bekijk en beluister hier het korte radio interview dat ik had met o.a. Ghislaine Plag op NPO Radio 1 over de grote groep mensen die momenteel wissel van baan. Januari 2023.

Hoe houd je je balans in 2023? - BussumsNieuws

Goede voornemens, we hebben ze allemaal. Maar uitvoeren is een ander verhaal. Oude patronen slijten immers niet in een nacht koud ijs. Begin Januari 2023 interviewde Ellen Schokker mij over mijn kijk op goede voornemens op de werkvloer.

Ben Tiggelaar Podcast - BNR Nieuwsradio  

Medio december verscheen de Ben Tiggelaar podcast "Opgesloten in je baan? Dit doe je er aan!" Het gesprek dat opgenomen werd in de BNR Nieuwsradio studio beluister je hier. 

Interview - MT/Sprout 

Eind november verscheen het interview "De gouden kooi: waarom je blijft plakken in een baan die ongelukkig maakt". Het interview geschreven door Crissy Mulder van MT/Sprout lees je hieronder.

Te gast bij Vroeg! - NPO Radio 1

Op 14 november luidde ik de week van de werkstress in (14-18 nov.) samen met Raounak Khaddari bij NPO Radio 1 tijdens de radiouitzending Vroeg!

Gezond & Vitaal special van BDU Media 

In de special gezond & vitaal, samen verspreid met de lokale kranten schreef Naomi Heidinga een prachtig mooi artikel en maakt ze ook nog eens een fantastisch mooie foto.  

Studium Generale - De Tafel van Martinus

Bekijk hier het gesprek dat ik met host Richard Engelfriet had tijdens de wetenschappelijke talkshow - Tafel van Martinus in de Schouwburg van Tilburg, oktober 2022.

In 'De nacht van...' alles over 'Quiet Quitters'

Luister hier (vanaf 2:43:00) het interview dat ik had met presentator Mirthe van der Drift in de nacht van KRO-NCRV / NPO Radio 1 over het fenomeen #quietquitting. Wat is het precies? Is het slecht dat we quiet quitters hebben? én Waardoor we hiermee te maken hebben? oktober 2022.

Opgesloten in je baan: ‘Mensen zien geen uitweg meer’

Lees hier het mooie artikel dat Doetie Talsma schreef ter gelegenheid van mijn promotie en mijn proefschrift, oktober 2022.

Te gast bij 'Spraakmakers' NPO Radio 1  

Bekijk en beluister hier het radio interview dat ik had met o.a. Ghislaine Plag op NPO Radio 1 over het met lood in je schoenen naar je werk gaan en het toch niet vertrekken, zij die - 'opgesloten in hun baan' zitten, oktober 2022.

De Jortcast

Beluister hier vanaf ongeveer 20 minuten Jort zijn visie over het opgesloten zitten in je baan, oktober 2022.

Te gast in de rubriek 'De jonge dr.'  

Beluister hier vanaf (39 minuten) het radiofragment, dat ik samen met Jort Kelder op NPO Radio 1 gaf over het opgesloten zitten in de baan en wat daar, volgens mij, aan gedaan moet worden, oktober 2022.

Opgesloten in je baan? Praat erover, zegt dr. Merel Feenstra-Verschure uit Naarden

Lees hier het persoonlijke verhaal in het Naardernieuws (Bussumsnieuws & Muidernieuws) dat Ellen Schokker van het Naardernieuws schreef over mijn promotieonderzoek en wat daar voor nodig was om uiteindelijk het einddoel te behalen, oktober 2022.

Wie vastloopt in zijn baan, komt maar moeilijk vrij. ‘Mensen schamen zich’

Lees hier het artikel dat Hans-Lukas Zuurman van het Nederlands Dagblad schreef over het opgesloten zitten in de baan, oktober 2022.

Waarom veel mensen ontevreden zijn in hun werk maar toch geen nieuwe baan zoeken

Lees hier het artikel dat Sanne Wolters van AD.nl schreef ter gelegenheid van mijn promotie en het proefschrift dat ik schreef, oktober 2022.

Opgesloten in je baan? Dat bestaat, volgens de wetenschap: ‘Heerst taboe op’

Lees hier het artikel dat Julia Osendarp van Metronieuws schreef ter gelegenheid van mijn promotie en het proefschrift dat ik schreef, september 2022.

Opgesloten in je baan: Taboe op werkvloer is risico op burn-out

Lees hier het persbericht dat de HvA schreef ter gelegenheid van mijn promotie en het proefschrift dat ik schreef, september 2022.

Opgesloten in je baan: door taboe op de werkvloer risico op burn-out

Bekijk hier het persbericht dat verscheen ter gelegenheid van mijn promotie aan Tilburg University, september 2022.

Vast in een baan, wat doe je daaraan?

Lees hier het interview dat ik met Nancy Peeters van het Netwerk Werkgeluk schreef naar aanleiding van een Mastermind sessie die ik gaf, mei 2022.

Podcast met Lucas Swennen - Happiness Bureau

Luister hier naar de podcast die ik samen met Lucas maakte @ Tilburg University, april 2022.