"Als iemand weet waar ik het over heb om met de kennis van de wetenschap antwoorden en oplossingen te vinden voor de praktijk dan is het Merel. Ik vind The People Society daar echt een toonbeeld van!

Hoe mooi is het om met de kennis uit haar proefschrift een verschil te maken voor organisaties. Hen verder te helpen en maatschappelijke uitdagingen te lijf gaat met wetenschappelijk onderbouwde antwoorden en oplossingen. Love it!"

Fanny KuijperNeuropsycholoog & Gastdocent  – Máxima Medisch Centrum


''Een zeilspreuk luidt: Geen wind waait gunstig voor hem, die niet weet welke haven hij zal aandoen, maar dat geldt zeker niet voor Merel, zij weet precies naar welke haven ze wil. Ik bewonder Merel haar doorzettingsvermogen en ambitie, door extern te promoveren, een nieuw concept te willen introduceren in de literatuur, kwalitatief en kwantitatief onderzoek te doen en zelfstandig data te verzamelen. Zoals alles wat ze doet pakte ze ook onze afspraken grondig aan. Ze was altijd extreem goed voorbereid voor meetings. Merel is daarnaast een enorme perfectionist en super creatief, getuige de opmaak van haar proefschrift en het zogeheten lekenpraatje voorzien van zelfgemaakte illustraties. 


Merel heeft voornamelijk op eigen kracht, met wat aanwijzingen van ons, een heel mooi proefschrift afgerond. Dit is natuurlijk niet het eindpunt, maar eigenlijk pas het begin, want door de oprichting van haar bedrijf, The People Society (anno 2020), helpt ze organisaties te voorkomen dat mensen opgesloten zitten in hun baan."


prof. dr. Dorien KooijHoogleraar Departement Human Resources Studies – Tilburg University


"Opgesloten zitten in je baan..... Het is een nog grotendeels verborgen fenomeen, maar het betreft een aanzienlijk aantal mensen, zo blijkt uit onderzoek. Dit verborgen probleem is zichtbaar gemaakt door Merel.

Inmiddels vraagt Merel hier met haar organisatie
The People Society onvermoeibaar aandacht voor tijdens lezingen, bedrijfsbezoeken, in de media, en via haar podcast. Zoals haar promotieonderzoek aantoont heeft het opgesloten zitten in je baan allerlei negatieve gevolgen, zoals teleurstelling en frustratie, minder goed presteren, maar ook leidt het in een aantal gevallen zelfs tot een burnout.

Door dit nu bespreekbaar te maken, inspireert ze organisaties om dit probleem ook in de eigen organisatie bespreekbaar te maken, en hier vervolgens maatregelen op te nemen, zoals bijvoorbeeld trainingen voor managers, Maar ook op individueel niveau raakt ze mensen. Mensen die zich herkennen in haar verhaal, en zich door haar gesterkt voelen om dit probleem nu zelf aan te gaan pakken.

En ik ben er super trots op dat ik vanuit Merel inmiddels twee mensen heb mogen begeleiden die besloten hebben niet langer opgesloten te willen blijven zitten in hun huidige baan, en daarom de stap hebben gezet naar een nieuwe toekomst. Beide zijn ze al ver gevorderd in hun zoektocht, en ik heb er alle vertrouwen in dat ze binnenkort een nieuwe baan gaan vinden. Een baan waar ze helemaal tot hun recht gaan komen en die hun weer het plezier en de voldoening gaan bieden waar ze zo naar verlangen.

Onze samenwerking gaat zo goed omdat we elkaar aanvullen; Merel zorgt voor de theoretische basis en het uitdragen van de boodschap, ik bied praktische hulp in de vorm van coaching aan mensen die door Merel zijn geïnspireerd om stappen te gaan zetten. Samen doorbreken we het taboe."


Simône VerlaanCarrière coach – Weg naar Succes


"Merel heb ik leren kennen als een zeer vakkundige en betrouwbare collega. Onze samenwerking heb ik als prettig ervaren. Ze is professioneel, neemt verantwoordelijkheid en initiatief. Zo heeft zij voor de Kenniskring tijdens Corona een online workshop voor de Kenniskringleden georganiseerd en uitgevoerd als moderator. Zij is vakinhoudelijk sterk en een gelijkwaardige gesprekspartner voor de partnerorganisaties uit het werkveld, maar ook een betrokken begeleider voor onze studenten."

Ied ter Laan - Teamleider opleiding Bedrijfskunde - Hogeschool van Amsterdam


"Met Merel heb ik een expertisebijeenkomst mogen organiseren voor POSG en van A tot Z verliep het soepel en plezierig. Ze heeft goede theoretische kennis, maar weet ook mooi de vertaling naar de praktijk te maken. Hierdoor werd het een boeiende middag. Het is heel prettig samenwerken met Merel. Ze zegt wat ze doet en doet wat ze zegt! Ze denkt mee en staat open voor feedback. Ik kan het aanbevelen om ook met Merel samen te werken!"

Jolanda Roest - Senior Adviseur Mobiliteit - POSG

"Merel heeft aan ons team een lezing gegeven over haar onderzoek  naar locked at the job. Als team kijken wij naar de duurzame inzetbaarheid van militairen, wat het onderwerp van Merel heel relevant maakt. Zij heeft vol enthousiasme een lezing gegeven, welke inhoudelijk duidelijk was en inspirerend. Na afloop zijn we samen in gesprek gegaan over wat voor rol het opgesloten zitten in de baan binnen Defensie speelt, en wat wij hier mogelijk aan kunnen veranderen. Dit was een mooie discussie, met concrete handvaten. Na afloop van de lezing ontvingen wij van Merel de 'Op je plek Check', met vragen die helpen om het gesprek over dit belangrijke onderwerp aan te gaan met medewerkers."

dr. Rebecca Bogaers - Kernexpert mentale kracht, Duurzaam Gezond Inzetbaar - Ministerie van Defensie. 

"Merel is niet alleen deskundig in haar vakgebied, maar ook een fijne professional om mee samen te werken. Voor de leden van Netwerk Werkgeluk gaf zij voor haar promotie een lezing van de resultaten van haar onderzoeken. In overleg hebben we de vorm aangepast aan wat in die bijeenkomst werkte: niet alleen kennis maar ook ruimte voor interactie en bespreken hoe je deze kennis kunt toepassen. De kennis maar ook de manier van werken en de manier waarop Merel haar inzichten kon verbinden met ons thema - werkgeluk - maakt dat leden ook maanden later nog teruggrijpen op wat zij daar geleerd hebben. Waardevol!"

Nancy Peeters - Eigenaar - Netwerk Werkgeluk