'Op je plek'® Podcast

In de 'Op je plek'® podcast gaan we het gesprek aan met mensen die ‘opgesloten’ hebben gezeten in hun baan. Wat als je even niet op je plek zit in je baan? 

We delen de echte verhalen, tips en tricks voor werkgevers, maar luister vooral wanneer je zelf zo’n situatie doormaakt. 

Met deze maandelijkse podcast doorbreken we het taboe en vergroten we het bewustzijn.

#10 - December 2023 - Karin

In deze 10de aflevering, het verhaal van Karin (47), op dit moment werkzaam als schuldhulpverlener binnen een gemeente. Karin voelt zich juist als een vogel zo vrij op de arbeidsmarkt. Hoe zij dit doet? Maar ook tegen welke belemmeringen ze aanliep? 


Je hoort het in alweer de laatste ‘Op je plek’ Podcast aflevering, tenminste voor 2023 😉. 

#9 - November 2023 - Sonja


In de negende aflevering het verhaal van Sonja. Ze was werkzaam als marketing medewerker bij een asset manager verbonden aan een grote verzekeringsmaatschappij in Londen.


Door verschillende reorganisaties veranderde haar werkinhoud dermate dat ze uiteindelijk doodongelukkig werd. Haar eigen vertrek stelde ze toch ruim 2 jaar uit door zelf opgelegde principes.


#8 - Oktober 2023 - Erik

In deze 8ste aflevering het verhaal van Erik (54) die werkte als teamleider bij een verzekeringsmaatschappij. Hij zat totaal niet op de juiste plek maar hield vast aan allerlei principes, zoals; “Ik ben een volwassen kerel, die al jaren leidinggevende is geweest”.


Hierdoor werd Erik ieder nacht wakker met “what if” gedachten…totdat zijn manager hem uit deze situatie hielp.


#7 - September 2023 - Cindy

In deze zevende aflevering het verhaal van Cindy Schroeten die werkzaam was als advocaat in dienstbetrekking en HR beleidsadviseur bij een top oncologisch ziekenhuis. 

Cindy werd geleefd door de waan van de dag, het ontbrak haar aan uitdaging in haar werk, maar ze bleef te lang uit loyaliteit én door een sterke behoefte aan financiële onafhankelijkheid. Ze besloot uiteindelijk toch van een opgesloten situatie in loondienst een eigen onderneming op te richten.

#6 - Juni 2023 - Joep

Voor deze zesde aflevering het verhaal van Joep die opgesloten zit in een gouden kooi, tot aan zijn dood...


#5 - Mei 2023 - Alice

In deze vijfde aflevering het verhaal van Alice (46 jaar) waarbij alles wegviel, een vertrouwde leidinggevende die vertrok, fijne collega’s die ontslag namen, werkzaamheden die veranderende en dat in de coronaperiode, ze raakt hierdoor opgesloten in haar rol als beleidsondersteuner bij een overheidsinstantie.  

Alice deelde haar verhaal, inzichten voor de toekomst en besprak wat er volgens haar nodig is binnen organisaties om preventief een opgesloten situatie te voorkomen. 


#4 - April 2023 - Eva Joosten

In deze vierde aflevering gaan we in gesprek met Eva Joosten, career coach en freelance talent acquisition manager. 

Eva deelt de ervaringen als career coach uit haar eigen praktijk en geeft de luisteraars handige tips over hoe je naar je baan zou moeten kijken en met welke overtuigingen. Daarnaast deelt Eva ook haar eigen inspirerende verhaal in hoe zij van een corporate (9 tot 5) baan naar maar liefst drie (freelance) banen ging.

#3 - Maart 2023 - dr. Janske van Eersel

In deze derde aflevering gooien we het over een andere boeg. Dit keer is te gast dr. Janske van Eersel, ontslagpsycholoog en onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Utrecht. 

Janske promoveerde vorig jaar op het fenomeen ‘rouwen om baanverlies’. Met haar gaan we op zoek naar de link tussen het opgesloten zitten in je baan en het rouwen om baanverlies. Hoe verhouden deze onderwerpen zich en wat kan het bedrijfsleven leren van deze inzichten.

#2 - Februari 2023 - Irene

In deze tweede aflevering gaan in gesprek met Irene, ze is 56 jaar en werkzaam geweest als HR adviseur binnen een onderwijsinstelling. 

Zoals bij een loodgieter de kraan thuis kan lekken overkwam het Irene twee keer dat ze opgesloten raakte binnen haar HR baan. 

#1 - Januari 2023 - Ton

In deze eerste aflevering gaan we in gesprek met Ton, hij is 50 jaar en werkzaam geweest als schadebehandelaar bij een verzekeraar. 

Ton zat ruim 15 jaar opgesloten in zijn baan.